Uitgeverij én podium
voor ondernemende auteurs

Ieder boek is maatwerk en daarom
niet in een pakket te vangen

Uitgeverij

Leessst is geen traditionele uitgeverij van boeken. Wij doen het graag anders. Onze manier van uitgeven is een hybride vorm. Het is een mix van zelf uitgeven met behulp van experts waar dat nodig is in het schrijf- en uitgeefproces. We spelen in op de eigenwijsheid, eigen kunde en eigen kennis van de auteurs. Dit zijn dan ook voornamelijk ondernemers. Voor hen is onze manier ideaal om hun boek op de markt te brengen. We zijn dan ook op zoek naar trainers, coaches, experts, ambitieuze ondernemers en mensen met een bijzonder verhaal die het podium willen pakken met hun boek, die zichtbaar willen zijn, iets willen nalaten en streven naar expertstatus.

Het doel van Podium Leessst is om creativiteit en ondernemerschap samen te brengen
door van en met elkaar te leren; natuurlijk met het boek als middelpunt.

Ben jij een expert?
Schrijf een boek!

Leessst begeleidt je van idee tot boekhandel. Het hele uitgeefproces én verkoopproces kunnen we samen met jou doorlopen in een uitgeeftraject. Maar kies jij ervoor om maar een gedeelte van het proces door Leessst te laten uitvoeren, dan kan dat natuurlijk ook.

Uitgeven

Bereid je voor!

Het proces om van je idee een boek te maken en belangrijker nog om dat boek te gaan verkopen is ingewikkeld. Niet omdat het moeilijk is, maar omdat er zoveel zaken zijn waar je aan moet denken. Leessst begeleidt jou in dit hele traject en weet welke wegen je kunt bewandelen. Hieronder vind je 6 voorbereidende punten die je gaan helpen op de weg naar succes.

Een goed begin …

Voor een boek is het belangrijk om een aantal zaken helder te krijgen alvorens je begint met schrijven of uitgeven. Ook voor de boekmarketing is het goed om onderstaande helder te hebben; het helpt bij het schrijven van je voorwoord, inleiding, achterflaptekst of marketingteksten. Dit betekent niet dat alles wat je van te voren hebt bedacht al definitief moet zijn. Soms veranderen er zaken in het proces en daar wordt het boek alleen maar beter van. Soms sterkt het de overtuiging dat je al vanaf het begin goede keuzes hebt gemaakt. Bedenk goed: pas als het boek naar de drukker gaat zijn de keuzes definitief.

Denk eens na over:

De titel van het boek. Deze hoef je nog niet te weten, daar ga je langzaam naartoe werken in het proces. Opeens is de titel vaak daar. Als hij wel al is bedacht is het goed om deze in eerste instantie als werktitel aan te houden. Later in het proces zal blijken of hij nog steeds past bij de doelstellingen van het boek en hij de ideale lezer zal aanspreken. Als er een titel is, bedenk dan ook waarom dit de titel zou moeten worden.

Een introductie van het boek en jezelf. Wie is nu eigenlijk de auteur? Wat draag jij bij? Ken je sterke kanten en ook de kanten waar je wellicht nog in kan groeien of die je helemaal niet liggen. Hoe zou jij het boek introduceren en hoe introduceer jij jezelf als auteur? Een korte pitch helpt. Wat als je in dertig seconden je boek zou moeten pitchen, hoe zou je dat dan doen?

Waarom wil je een boek schrijven en uitgeven? Met andere woorden wat is het doel van het boek? Wat is je missie? Wat hoop je dat de lezer er uit gaat halen? Hoe is het idee van het boek ontstaan? Wat wil je er mee bereiken? Wil je bij meer dan 200 bedrijven aan tafel komen? Meer coachtrajecten? Wil je 10.000 boeken verkopen? Maak het groot: voor jezelf en voor je bedrijf.

Wat is de doelgroep van het boek, wie is de ideale lezer? Is dit dezelfde als de doelgroep van je bedrijf, of is dit een andere? Bij welk bedrijf werkt je lezer? Waar woont hij of zij? Is de lezer hoogopgeleid of maakt dit niet uit? Is er bepaalde voorkennis nodig voor de lezer of juist niet? Welke boeken leest jouw ideale lezer nog meer?

Wat is de verhaallijn van het boek of waar gaat het boek over (in het kort samengevat)? Schrijf dit op in maximaal 15 zinnen. Ook dit moet je in 30 seconden kunnen vertellen. Dit is dus echt inhoudelijk; een samenvatting van je inhoudsopgave.

Geef een impressie van het boek. Verzamel afbeeldingen van hoe je wil dat je boek eruit komt te zien. Maak een moodboard. Zoek in de boekhandel of op hun website welk boek je aanspreekt qua cover of achterflaptekst? Welk boek zou jij geschreven willen hebben? Welke auteur bewonder je? Hoe ziet je boek er uit? Welk boek zou vergelijkbaar zijn? Wat vind je mooi? Van welk boek word je blij? Welk boek inspireert jou?

Laat je verrassen door je antwoorden en pitch.

Vragen

Heb je vragen over:

stuur dan een mail naar info@leessst.com en maak vrijblijvend een afspraak.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het laatste nieuws van Leessst maximaal twee keer per maand in je inbox?

Meedoen met de schrijfochtend?

Kom werken aan je zakelijke teksten of creatieve verhalen, elke vrijdagochtend bij Leessst