Ik houd van dromen, verhalen, vertellen,
het podium pakken en boeken

‘Daar zou je eens een boek
over moeten schrijven.’

Over Leessst

‘Daar zou je eens een boek over moeten schrijven.’

En zo is het begonnen. In 2012 begon ik met het schrijven van mijn boek Daisy. Na veelbewogen jaren waarin ik voor mijn gevoel alles verloor wat ik liefhad, besloot ik een blog te schrijven. Het begon autobiografisch, maar al snel besloot ik ‘mijn verhaal’ een hoofdpersoon te geven, daarna merkte ik dat ik het leuk vond om meerdere verhalen over rouwen in mijn verhaal te verwerken. ‘Iedereen verwerkt verlies op zijn eigen manier.’ Dit werd belangrijker dan mijn eigen verhaal. Een lang verhaal kort: Daisy is een thriller geworden, uitgegeven bij een grote uitgeverij. Maar wat zij voor mij deden, kon ik ook, en waarschijnlijk beter. Uit eigenwijsheid ben ik naar de kamer van koophandel gegaan en heb ik Leessst op 1 juli 2013 ingeschreven.

Wilde ik eerst vooral mijn eigen schrijfsels en boeken promoten, al snel kwamen er aanvragen om in een hybride vorm ook boeken van andere auteurs uit te geven. Zo is Leessst begonnen.

Ik houd van dromen, verhalen, vertellen, het podium pakken en boeken. Er zijn zoveel mensen met de droom ‘een eigen boek’, en maar een enkeling maakt dit waar. Dit vind ik stoer en ik ga daarom ook vol voor ‘mijn auteurs’, die de stap hebben gezet om hun expertstatus te vergroten, voor een nieuw marketinginstrument te kiezen of hun bijzondere verhaal te delen.

Ondertussen heeft Leessst ruim 70 titels uitgegeven en alle boeken zijn bijzonder en uniek. Samen met een team van experts gaan we aan de slag om de droom van een eigen boek waar te maken. Maar het mag niet alleen bij dromen blijven. Het schrijven en uitgeven van een boek is een ding, het verkopen is minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker.

Leef je droom en ga er vol voor. Ik heb het gedaan en er geen moment spijt van gehad. Sterker nog, het heeft me een prachtig bedrijf gebracht, een gelukkige dochter en de leukste partner. Ik leef mijn droom en ook al is het niet altijd allemaal rozengeur en maneschijn, ik ben trots op wie ik geworden ben en op wat ik heb gedaan.

 

Susanna Klaver

Ben jij een expert?
Schrijf een boek!

Leessst begeleidt je van idee tot boekhandel. Het hele uitgeefproces én verkoopproces kunnen we samen met jou doorlopen in een uitgeeftraject. Maar kies jij ervoor om maar een gedeelte van het proces door Leessst te laten uitvoeren, dan kan dat natuurlijk ook.

Ieder boek is maatwerk en daarom niet in een pakket te vangen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontdek wekelijks de beste tips voor het schrijven & uitgeven van je eigen boek

Meedoen met de schrijfochtend?

Kom werken aan je zakelijke teksten of creatieve verhalen, elke vrijdagochtend bij Leessst