Wat is het verhaal van jouw bedrijf?

Wat is storytelling eigenlijk?

Het is niets meer en minder dan het vertellen van jouw verhaal.

Dit kan een levensverhaal zijn, maar ook het verhaal achter jouw bedrijf.

– Hoe is jouw bedrijf ooit begonnen?

– Waarom doe je wat je doet?

– Wie zijn de drijvende krachten achter jouw bedrijf?

Storytelling maakt een bedrijf menselijk

Mensen hebben emoties, maken een ontwikkeling door, hebben wensen en verlangens en juist dit maakt ze zo interessant. Daarom gunnen wij, vertrouwen wij en raken wij elkaar. Wij zijn geneigd de dingen om ons heen menselijke eigenschappen toe te dichten: de zon schijnt vrolijk, de plantjes kwijnen weg, de tafel is robuust en stoer, deze auto betekent alles voor mij. We snappen dit allemaal, maar waarom doe wij dit niet met ons bedrijf?

Waarin ben jij groot?

Steve Jobs heeft Apple en Pixar menselijk gemaakt. Waarom zijn deze bedrijven zo groot en succesvol? Doordat ze begonnen zijn vanuit een idee, ze hebben een ontwikkeling doorgemaakt en hebben wensen en verlangens voor de toekomst. Steve Jobs was Apple en Pixar, ben jij dit ook voor jouw bedrijf?

Kenneth Cole, waar ik ooit voor gewerkt heb, verkoopt schoenen; de zolen van deze schoenen vertellen een verhaal, de map van Manhattan staat eronder bijvoorbeeld. Hij noemt dit vertellen van een verhaal Sole Searchingen hij past dit toe binnen heel zijn onderneming. Het werkt. Zijn de schoenen van een uitstekende kwaliteit, fijn om op te lopen en geschikt voor elke gelegenheid? Ja, maar Sole Searching, het verhaal maakt ze uniek.

Jij bepaalt de richting van jouw bedrijf

Ik geloof dat iedereen een Pixar, een Apple of een Kenneth Cole is. En zelfs in dit nuchtere, kleine landje kun jij met bezieling vertellen waarom jouw bedrijf is wat hij is of doet wat hij doet. Je hoeft geen geboren verhalenverteller te zijn om jouw bedrijf een stukje groter en beter en menselijker te maken.

Dus jij bepaalt de richting van jouw bedrijf door antwoord te geven op bovenstaande vragen. Ik kan het voor jou opschrijven, jouw verhalenverteller zijn of misschien kan jij het zelf, maar heb je een zetje in de rug nodig door middel van een training.

MASTERCLASS

Op 21 september a.s. gaan we in de masterclass Wat is het verhaal van jouw bedrijf? van 9.30 tot 16.00 uur samen aan de slag in Pand Raak in Schagen. Een gastspreker vertelt zijn of haar eigen verhaal (de naam wordt later bekendgemaakt) en je gaat naar huis met een schat aan materiaal om jouw bedrijf op de kaart te zetten.

De kosten voor deze dag zijn € 195,- ex BTW, inclusief lunch, schrijfwaren en een uitgebreide hand-out.

In de masterclass gaan we verhalen vertellen over ons bedrijf en over onszelf. We schrijven deze verhalen op om ze te gebruiken in onze marketinguitingen, op onze website (Over Ons) en we gebruiken ze om er eventueel een (gratis) ebook van te maken. Want elk bedrijf kent zijn eigen bestaansgeschiedenis, heeft zijn eigen verhaal en kan iets over zichzelf of zijn of haar medewerkers te vertellen.

Dit verhaal maakt jou en je bedrijf uniek.

En USP’s, onderscheidende kwaliteiten ten opzichte van de concurrent en eigen ideeën kunnen we niet genoeg hebben. Storytelling op zijn best!

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar inschrijven@leesst.com

Leessst | Trainen

Ik wil deze training volgen

LEESSST, JOUW UITGEVERIJ, TEKST- EN TRAININGSBUREAU IN SCHAGEN