WHY?

Schrijven en lezen was altijd een hobby. Ik vond er mijn rust, ik kon mijn verhalen kwijt en het zette dingen soms letterlijk op een rijtje. Schrijven en lezen was voor mij noodzakelijk. Iets wat bij mij hoorde en me steun, overzicht, rust en ontspanning gaf.  Die rust had ik nodig. Broodnodig. Tollende gedachten, miljoenen prikkels en een wereld, maar vooral de mensen die haar bewoonden, die ik soms moeilijk kon begrijpen. Hoe fijn was het dat ik daar allemaal aan kon ontsnappen door te lezen en schrijven. Het was zoals ik was.

Weg van mezelf

In mijn puberteit vergat ik langzamerhand wat het met mij deed. De mening van anderen, bij een groep horen en jezelf afzetten tegen hoe het hoort werd belangrijker. Ik vluchtte weg van de veiligheid en de rust en weg van mezelf. Ik was niet meer belangrijk. Alles om mij heen wel.

Ik was drieëntwintig en ontmoette Robin. Er kwam rust op vele vlakken. Er kwam nog meer: onzekerheid, angst en ik wist niet meer wie ik was. Ik rende weg, werd keihard weer terug gehaald in de realiteit en bedacht nog steeds niet wat ik nodig had.

Tot 2008. Het jaar waarin ik zoveel verloor wat ik liefhad: het kindje in mijn buik, mijn baan, mijn moeder…. En ik was opnieuw zwanger en ontwikkelde een panische angst om te verliezen. In 2012 volgde ik een schrijftherapie bij de Universiteit van Amsterdam. Die hakte er in. Ik schreef alles wat ik had meegemaakt van me af. Ik schreef, schreef nog meer en begon ook weer te lezen. Er kwamen verhalen, verzonnen en echte, mooie en lelijke, verhalen vol zorgen en verhalen met hoop en blijdschap voor de toekomst. Ik werd weer mezelf en ging steeds meer kiezen voor mezelf. Echt voor mij.

Het boek Daisy kwam, ik gaf lezingen en workshops en verloor in 2017 opnieuw mijn baan. Maar nu had ik hoop, ik juichte het zelfs toe. Ik was verwachtingsvol en voelde die urgentie om alles uit het lezen en schrijven te halen wat ik kon. Ik ging ondernemen en doen wat ik wilde. Dat voelde goed. Ik gaf boeken van andere auteurs uit en breidde Leessst uit tot een v.o.f. samen met Robin. Door hem werd ik twintig jaar geleden weer mezelf en ook op werkgebied is dat zo belangrijk. We zijn een topteam.

De weg gevonden

Nu help ik coaches, trainers, experts en mensen met een bijzonder verhaal om hun missie te verwoorden. Ik geef ze een podium door middel van een boek, ze vertellen mij hun verhalen en ik help ze om deze zichtbaar te maken, om hun expertstatus te vergroten, om baanbrekend te zijn, om bewustwording te creëren, om ze te laten groeien met hun bedrijf, misschien wel om zichzelf te worden. Dit is mijn waarom. Ik laat verhalen niet verloren gaan, ik help mensen om te gaan begrijpen en geloven en met resultaat.

Maar het belangrijkste is: ik ben mezelf en dat is de grootste winst die er is.

De weg naar jouw boek

Het boek De weg naar jouw boek helpt coaches, trainers, experts, ondernemers en mensen met een bijzonder verhaal ook. Ik ben trots op deze luxe uitgave, trots op de mooie en bijzondere foto’s, de heldere interviews met experts en met de tips en informatie over het schrijven en uitgeven van je boek.

Dit was mijn waarom. Waarom schrijf jij?

Je kunt het boek alvast in de voorverkoop bestellen. Het helpt je op weg naar….

Vul zelf maar in!

Wil je meer weten over uitgeven bij Leessst?

Wil je meer blogs lezen over uitgeven?

Voor exclusieve schrijftips kun je je inschrijven voor de nieuwsbrieven.

Voor succesverhalen kun je kijken in de shop van leessst of op de pagina met testimonials.

 

De weg naar een boek bestellen

LEESSST, jouw uitgeverij in Schagen