Mijn bed

Niemand kent mij zo goed als mijn bed. Het is dé plek waar ik mezelf kan zijn, de naakte waarheid pur sang. Het is de plek waar ik me geborgen voel, waar ik de dekens nog een stukje verder over m’n hoofd kan trekken als het allemaal even niet zo loopt als gewenst. 

Er is een tijd geweest dat ik m’n bed vervloekte. De periode van maar 1,5 uur kunnen slapen om de rest van de tijd in een continue strijd met m’n gedachten verwikkeld te zijn. Ik was bang geworden voor t niet meer kunnen slapen en zag ertegenop om naar bed te moeten gaan.

Maar hoe gek het ook klinkt, ze was er voor me: ze gaf me de mogelijkheid om me terug te kunnen trekken, me af te sluiten van de boze buitenwereld, me de geborgenheid te geven, wetende dat me bij haar niets zou overkomen. Ze heeft me getroost en ik mocht mijn tranen aan haar afvegen. Ze heeft naar al mijn verhalen geluisterd en sloeg haar armen om me heen op de momenten dat degene van wie ik het verlangde, het me niet gaf of niet meer kon geven. Ze is een soort van moederschoot waarin je je veilig voelt en weer even klein mag zijn. Mijn bed kent mijn donkerste gedachten, mijn diepste geheimen en verlangens. 

Verlangens… ook daarin is ze mijn beste vriendin. Urenlange vrijpartijen, badend in t zweet, ze laat het toe, veert mee in het ritme van de bewegende lichamen en piept en kreunt op het moment dat ik dat ook doe. 

Ze Is de plek waar de mooiste plannen gemaakt zijn, de beste ideeën gecreëerd worden en waar ik mezelf het beste kan en durf te uiten in een gesprek. 

Mijn zoon mag haar als trampoline gebruiken en als ik samen met hem mee spring en we weer eens door het bed heen zakken, laat ze zich zonder te mopperen weer in haar oude staat terug brengen.

Bij het beëindigen van mijn relatie was er maar een ding dat ik mee wilde nemen… mijn bed.
Waar andere mensen fotoboeken vol plakken met herinneringen, liggen mijn meest dierbare herinneringen bij haar.

Ze heeft een mooi plekje gekregen naast een grote raampartij en ik kijk vol vertrouwen en levenslust samen met haar, bij het ontwaken naar buiten. Vol blijdschap begroet ik haar bij het wakker worden en bij het naar bed gaan wens ik haar een goede nacht. 

Ze is op haar mooist als ik haar verwen met schoon, maagdelijk wit beddengoed, gladgetrokken, soms in een hoopje achterlatend als ik te lang in mijn bed ben blijven liggen en ik niet kan wachten om weer in haar te mogen duiken. 

Het bed waar ik heerlijk overdwars in m’n eentje in kan liggen en haar met regelmaat gedurende de nacht mag delen als er een klein lichaampje zich tegen me aan schaart en we samen in een diepe, diepe slaap vallen. 

Ik ben gelukkig! Met mezelf én met mijn bed. Ik koester haar en de momenten waarop ik me, net zoals nu, nog een keertje omdraai, de dekens nog een stukje verder over me heen trek, maar nu omdat ik geniet. 
Geniet van het leven, mijn leven met mijn keuzes, mijn bed. 

En mocht er in de toekomst iemand voorbij komen die met me mee wil genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft, dan zal ik haar aan je toevertrouwen en ik hoop dat je net zo voorzichtig met haar zult zijn als met mij.

— Anoniem

Wat is vertel eens…

Bijzondere verhalen en gedichten worden gedeeld op de pagina Vertel eens… van Leessst. Omdat schrijven ook een hobby is en Leessst er is voor iedereen die schrijft, heb ik besloten om deze speciale pagina op mijn site te maken.

De pagina is bedoeld om de verhalen en gedichten die zijn ontstaan tijdens de speciale Vertel eens-avonden te kunnen delen. Dit kan anoniem, met pseudoniem, met je eigen naam, maar in ieder geval altijd onder de voorwaarden en met toestemming van degene die het heeft geschreven.

Wil jij jouw verhaal of gedicht vertellen, schrijf je dan nu in voor de Vertel eens-avond van Leessst.

Hier vind je de agenda.

Meer weten over Leessst of het uitgeven van jouw verhalen of gedichten?

Stap voor stap naar het uitgeven van jouw boek

Schrijven

Trainen

Uitgeven

Leessst meer…

LEESSST, JOUW UITGEVERIJ IN SCHAGEN