Verantwoord Uitgeven

leessst meer

Maatschappelijk Ondernemen en FSC-gecertificieerd Drukwerk

Ga naar de shop van Leessst
Leessst meer over het uitgeeftraject

Verantwoord drukken

Bij Leessst weten we het nu zeker. Wij kiezen er alleen nog maar voor om de boeken die wij uitgeven te laten drukken bij een drukkerij de FSC® -gecertificeerd is en/of maatschappelijk onderneemt.

Verantwoord drukken

Bij Leessst weten we het nu zeker. Wij kiezen er alleen nog maar voor om de boeken die wij uitgeven te laten drukken bij een drukkerij de FSC® -gecertificeerd is en/of maatschappelijk onderneemt.

Wij bij Leessst kiezen bewust

Je boek is geschreven, vormgegeven, opgemaakt, honderddertig keer gecontroleerd en je weet het zeker: hij kan naar de drukker. Maar voor welke drukker kies je dan?

We bekijken bijvoorbeeld per boek welke drukkerij het meest passend is om jouw boek te laten drukken. Is dat bijvoorbeeld omdat:

  • er bij die drukkerij medewerkers met een verstandelijke en meervoudige beperking zijn die meewerken aan het professionele drukproces;
  • de drukkerij FSC®* gecertificeerd is;
  • het druk- en printproces geheel chemieloos verloopt;
  • de schoonmaakmiddelen rond de drukpers op plantaardige basis zijn;
  • de drukkerij inzicht heeft in zaken als afvalstromen, energieverbruik en de CO2 Footprint;
  • de drukkerij het inktrestafval netjes afvoert;
  • de drukkerij met bio-inkt drukt;
  • de drukkerij lokaal drukt, dus geen grote afstanden rijdt met vervuilende vervoersmiddelen;
  • of voldoet aan alle bovenstaande punten?

FSC®-gecertificeerd betekent dat de drukkerij er voor kiest om te drukken op FSC®-gerecycled papier. Voor elke gekapte boom wordt een nieuwe geplant en wereldwijd houdt de organisatie FSC zich bezig met behoud en verantwoordelijk bosbeheer. Er is minder CO2uitstoot; het drukproces is dus minder belastend voor het milieu.

Dat voelt toch beter?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zou tegenwoordig vanzelfsprekend moeten zijn en voor veel bedrijven zijn zaken alsFSC®net als CO2 neutraliteit al aan de orde van de dag. Ook bij Leessst vinden we dit belangrijk. Daarom worden de boeken die bij ons uitgegeven worden, gedrukt bij een drukkerij die dit ook belangrijk vindt.

En is dit goedkoper? Meestal niet, maar wel beter voor het milieu en zeg nu zelf: dat voelt toch gewoon beter?

En doen we het zo 100% goed? Vast niet. Er valt nog altijd veel te leren over maatschappelijk verantwoord ondernemen met zo min mogelijk belasting voor het milieu, maar op deze manier hopen wij ook ons eerste steentje bij te dragen aan de wereld en aan de maatschappij waarin we leven.

En wil je je boek helemaal niet laten drukken, kies dan voor de opname van een luisterboek of voor het uitgeven van een ebook. Dat kan ook bij Leessst.

Neem contact op voor gratis advies