Een boek gaat over de inhoud, niet om hoe hij er uit ziet… Toch?

‘De juiste tekst staat in Word. Als we het in PDF zetten, kunnen we het gewoon uploaden. Klaar is Kees!’

Het oog wil ook wat. En zeker het oog van de lezer, of liever gezegd: de koper. Want voordat lezers lezers zijn, zijn lezers vooral kopers, beslissers en denkers. Een goed boek heeft de juiste uitstraling: een sterke cover, een mooie, overzichtelijke vormgeving en is, letterlijk, leesbaar. Dus heb je erover nagedacht of het beeld van jouw boek aanspreekt bij jouw lezer? Heb je gedacht aan een leesbaar lettertype, aan rust en ruimte in de tekst en is er overzicht (visueel gezien)? Vormgeving doet zoveel met en voor je boek!

Don’t judge a book by it’s cover

Maar een goede cover is wel een essentieel onderdeel van je boek. Welke kleuren gebruik je? Welke afbeelding, foto of graphic staat er op de voorkant? Spreekt je beeld de titel niet tegen of versterkt het deze juist? Wat kun je toevoegen aan de cover om deze nog meer ‘opvalwaarde’ te geven online en in de boekhandel? Welke verrassing heb jij in petto voor de koper van je boek?

‘Over hoe mijn boek eruit moet zien heb ik niet zoveel nagedacht, het gaat om de inhoud, toch?’

Uitstraling van je boek zegt alles

Waarschijnlijk heb je een logo voor je bedrijf, zijn er foto’s en is er een beeldstrategie. En in die strategie kun je je boek heel goed meenemen. Wat wil je uitstralen? Welke cover pakt de koper gelijk? Gebruik je afbeeldingen, illustraties, graphics, foto’s, diagrammen, kaders, vlakken… er is zoveel mogelijk.

Zorg dat het beeld wat je in je boek gebruikt aansluit bij je bedrijfsplan of –strategie!

Vraag een ervaren vormgever of hij van jouw boek een plaatje kan maken. Bij Leessst werken we met vormgevers die weten wat aanspreekt en die jouw ideeën uitstekend kunnen vertalen naar een prachtige voor- achter- en binnenkant.

Bij Leessst werken we ook graag met illustraties. Robin Florie kan jouw tekst vertalen naar beeld. Wil je meer weten, mail of bel Susanna: susanna@leessst.com 0616606181 of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Neem contact op voor meer info en een kop koffie of thee

LEESSST, jouw uitgeverij in Schagen