‘Wil jij meer tijd?’, heb ik geschreven om te laten zien dat ik een expert ben op het gebied van tijdwinst. Daarnaast wilde ik een naslagwerk voor mijn trainingen hebben. Het schrijven van dit boek stond al een tijdje op mijn bucketlist. Op een gegeven moment heb ik mijn idee met Susanna van Leessst gedeeld waarna ik onder haar begeleiding gestart ben met het schrijven van mijn boek.

Susanna heeft mij met alles geholpen. Het schrijven ging me eigenlijk wel makkelijk af en de eerste versie was snel klaar. Maar dan komt het pas het harde werken. Structuuraanpassingen, tekstaanpassingen, planning van uitgeven, drukken, lay-out, ontwerp cover, marketing en communicatie, et cetera. Ik ben erg blij met het resultaat!

Ik broed alweer een tijdje op een vervolg. Of ik ga het het huidige boek vernieuwen of ik geef een tweede boek uit. Ik raad Leessst in ieder geval aan. Ik vind de begeleiding prettig en professioneel. Ik ben iemand die structuur nodig heeft om goed te functioneren en het duurde even voordat de planning van het hele proces helder was. Dat pak ik bij een tweede boek anders aan.

Jeroen Engelaer, Proficiency

Met het maken van Het Leukste Boek Ooit op het gebied van persoonlijke ontwikkeling wilde ik iedereen toegang geven tot persoonlijke ontwikkeling op een luchtige en humorvolle manier. Allereerst ben ik de opties gaan onderzoeken om een boek uit te geven; helemaal in eigen beheer, gedeeltelijk of compleet via een uitgever.

Mijn boek had ik al geschreven en de tekeningen waren ook gemaakt en voor al het andere heb ik hulp ingeschakeld. Met name voor de opmaak en het drukken, en ik wilde dat iemand mijn tekst nog een keer nakeek. En nu heb ik een prachtig boek!

Bij Leessst heb ik in één keer gevonden waar ik hulp bij wilde hebben. Alles wordt stap voor stap doorgenomen en pas als je helemaal blij bent, wordt de drukker ingeschakeld. Leessst helpt je ook met het organiseren van een boekpresentatie, maar ik ben ook geholpen met een groot stuk marketing zoals het schrijven een persbericht. Door dat bericht werd ik o.a. uitgenodigd voor een radio-interview op Noord Holland Nieuws!

Als je nog nooit een boek hebt uitgegeven, kun je dus bij Leessst prima terecht. Ik had al een redacteur naar de tekst van mijn boek laten kijken. Dat bleek achteraf een onnodige en geen goede investering. Ik zou nu eerst bepalen hoe ik mijn boek wil uitgeven, in plaats van iemand los inschakelen.

Ik wil uiteindelijk 10.000 boeken verkopen en daar ben ik nog niet. Ik blijf content maken voor sociale media; Instagram en Facebook om mijn boek te verkopen.

Dorothea Stoeten, Het leukste boek ooit

‘Vooruit met de geit’ ben ik gaan schrijven toen we bezig waren met het opstarten van onze geitenhouderij. Ik wilde een naslagwerk hebben voor later maar ook, door het schrijven, even stil te staan bij de gebeurtenissen op de onze geitenhouderij. Ik kon op deze manier alle avonturen een plekje geven. Daarnaast kon ik natuurlijk door het schrijven makkelijk ons proces delen met anderen.

Ik wilde het boek uitgeven ook uitgeven om zo meer aandacht te vragen voor ons geitenavontuur. Een boek waar anderen mensen zich in herkennen en anderen iets van kunnen leren. En dat is het geworden! ‘Vooruit met de geit’ verbindt mensen en avonturen. Door mijn boek komt er een inloophuis op het platteland voor mensen die geraakt zijn door kanker.

Bij het zoeken naar hulp voor het uitgeven van mijn boek, ben ik op een gegeven moment op zoek gegaan naar een ondernemer uit mijn regio en ik kwam Leessst tegen. Na een gesprek met Susanna had ik direct een goed gevoel, en door een investering van een voerleverancier kon ik mijn boek uitgeven. Het was fijn samenwerken met Susanna. Alles klopte uiteindelijk aan mijn boek en ik had snel antwoord op mijn vragen.

Ik had van te voren niet gedacht dat mijn boek zoveel in beweging zou kunnen zetten. Ik merk nu pas wat de kracht van een boek met mensen kan doen. Ik heb zoveel mooie opmerkingen mogen ontvangen.

Ik raad Leessst aan. Het gewoon fijn samenwerken met een ondernemer uit je eigen regio. -Wendy Borst- Rozendaal –

“5 maart is de dag dat Susanna bij me aan de keukentafel zit om kennis te maken. Ik werk aan een boek en wil dat met hulp van een uitgever, zelf uitgeven. Al aan de keukentafel geeft ze me waardevolle tips. Wanneer ik het wil hebben? Half mei graag. Een dag later heb ik een voorstel met (strakke) planning en we beginnen gelijk.

Schrijven was voor mijn geen dagelijkse bezigheid maar met de hulp van Susanna wordt mijn verhaal steeds leuker om te lezen. Vaak liepen we zelfs voor op de planning en ook de aflevering van de boeken bij mij thuis was eerder dan gepland.

Ik heb de samenwerking met Susanna als heel fijn ervaren. Ze is duidelijk, houdt zich aan afspraken en bovenal is ze opbouwend en positief kritisch in haar feedback.”

Susan Veldkamp