Start nu met de marketing van je boek

Er worden veel boeken gelezen op het moment, maar lezingen, trainingen, signeersessies en presentaties gaan niet door, Optreden is voor veel auteurs juist een verdienmodel en de inkomsten lopen nu terug of staan zelfs stil. Als auteur sta je voor diverse uitdagingen en niemand kan zeggen wat voor jou de beste manier is om hier mee om te gaan. Je kunt voorlezen, gedichten delen, verhalen vertellen, online trainingen geven… maar soms weet je het even niet. Het belangrijkste is: zorg dat je zichtbaar bent. Juist nu, zodat men je niet vergeten is op het moment dat je je weer mag laten zien op de bühne, in boekhandels, op trainingslocaties en een op een als coach.

Advies om te starten

Ons advies is, werk aan je boekmarketing. Misschien heb je hier hulp bij nodig. We hebben daarom de workshop zichtbaarheid verkoopt – over boekmarketing in tweeën gesplitst. In het online gedeelte krijg je alle tools om te om te starten met de marketing van jouw boek en krijg je inzicht in jouw persoonlijke marketingsysteem. Tijdens de live workshop in Amsterdam (of Schagen) evalueer je de start die je hebt gemaakt, schakel je waar nodig is en krijg je nieuwe handvatten en werk je verder aan jouw plan. Aan de hand van theorie en oefeningen nemen we de volgende zaken onder de loep:

 • Welke doelen wil jij met het schrijven van een boek behalen?
 • Wie is jouw ideale klant?
 • Hoe bereik je deze ideale klant in de verschillende fases van de digitale klantreis (customer journey)?
 • Wat voor soort content is voor jouw klant de ‘trigger’ tijdens de klantreis?
 • Hoe schrijf je de promotieteksten voor je boek en hoe bepaal je je titel en ondertitel?
 • Welke kanalen ga je inzetten (maar ook; welke niet?) en welke marketingtools ga je gebruiken?
 • Hoe word je beter zichtbaar voor je doelgroep zodat jij door hén gevonden wordt?
 • Hoe haal je meer uit je sociale media en website?
 • Welke (verkoop) doelstellingen heb je en hoe ga je meten of je deze doelstellingen hebt gehaald.
 • Waar is jouw boek zichtbaar en hoe ga je daar mee aan het werk?
 • Hoe vertaal je jouw plannen naar de praktijk?

Je gaat naar huis met een, tijdens beide workshopdelen gevuld, actieplan waarbij je hebt opgeschreven welke content je in welke fase van de klantreis gaat aanbieden en hoe je deze schrijft. Je hebt de promotietekst en de achterflaptekst van je boek geschreven. Ook weet je hoe je kunt meten of je doelstellingen worden gehaald.

Stappen zetten voor je boek

Je gaat in met deze workshop grote stappen zetten naar een betere offline en online zichtbaarheid in jouw markt. Je klanten weten je te vinden, de verkoop van je boek zal toenemen en het doel dat je met je boek hebt gesteld wordt gerealiseerd.

De online workshops zijn op:

 • 3 april van 9.30 tot 11.30 uur
 • 20 april van 9.30 tot 11.30 uur
 • 18 mei van 9.30 tot 11.30 uur

De live workshop is op 8 juni 2020 in Grand Café ZO in Amsterdam van 13 tot 16 uur (onder voorbehoud van de richtlijnen van het RIVM).

Ja, ik wil starten met de verkoop van mijn boek!

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Janke of Susanna. ‘Zichtbaarheid verkoopt’ is een exclusieve workshop voor (aankomende) auteurs en heeft een beperkt aantal plaatsen zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Er is maximaal plaats voor 8 personen. Wacht dus niet te lang want vol=vol.  

Janke Papa – Het Plan janke@hetplan.info

Susanna Florie – Leessst Uitgeverij info@leessst.com

Of schrijf je in via deze betaallink (geef aan welke online datum je kiest bij de opmerkingen).

Ja, ik wil starten met boekmarketing

LEESSST, jouw uitgeverij in Schagen