Op afstand

Het is het gevoel van honger hebben, hoorde ik laatst iemand zeggen; het gevoel dat je bang of vies van elkaar bent. Het is onpersoonlijk, ver weg, achter tralies… Op afstand.

Ja… die 1,5 meter samenleving doet iets met ons.

Een goed gesprek – live

Afgelopen maandag had ik, Susanna, er een goed gesprek over met Martin van Elmpt. Hij is trainer, coach, geeft rondleidingen en is auteur (we verwachten zijn boek begin oktober ;-)). Het gesprek was live. Na meerdere Zoomsessies was Martin bij ons op kantoor – er stond een plexiglasscherm, er was desinfecterende gel en we gaven geen handen – LIVE.

‘We werken anders,’ zei hij, ‘en in sommige gevallen is dit anders beter. Het nieuwe werken maakt ons in veel gevallen productiever, er is heel veel mogelijk op afstand met Zoom, Skype of Meets, we staan niet meer in de file en doen meer in minder uur.’

Een positief verhaal.

‘Maar wanneer gaan we aan de slag met onze nieuwe ideeën? Wat hebben we nodig om te gaan starten?’ vroeg hij zich daarna af. ‘Het nieuwe online werken is goed, maar we hebben meer nodig.’

Live – maar toch 1,5 meter

Ondanks dat het spannend is om weer bij elkaar te komen en het nieuwe werken in de 1,5 meter samenleving een uitdaging is, lukte het ons om een goede modus te vinden.

Een paar uur live leverde Martin en ons een nieuw vormgegeven cover op, een titel en ondertitel voor zijn boek, een achterflaptekst, een biografie, een ISBN, een duidelijke planning en zin om vooral heel hard aan de slag te gaan.

Brainstormen, meekijken, luisteren, een andere omgeving, van verschillende kanten input en een lunch, op afstand, aan de lunchtafel bij Pand Raak haalde de honger weg. Letterlijk en figuurlijk.

En dit kan dus ook. Op afstand, maar toch live.

Tips?

Wat doe jij om je honger te stillen? En dan hebben we het niet over de zak m&m’s op je werktafel ;-) Deel je tips met anderen, leer van elkaar en voed jezelf met alles wat wel kan.

Martin heeft tips voor iedereen die anders wil werken, voor wie thuiswerken werkt, maar toch wat mist. Kijk eens op zijn site: https://www.managetolead.nl

En wij…

Wij maken covers: https://shop.leessst.com/product/judge-a-book-by-its-cover/

Geven boeken uit: https://leessst.com/uitgeven/

Trainen: https://leessst.com/ga-voor-zichtbaarheid-trainingen-en-meer/

Illustreren en geven vorm: https://leessst.com/illustraties-van-leessst/ en https://leessst.com/vormgeving-van-je-boek/

Schrijven: https://leessst.com/blog/

Verkopen boeken: https://shop.leessst.com/

Maken afspraken, online en live: https://leessst.com/contact/

Ik wil nog meer blogs lezen over schrijven en uitgeven

LEESSST, jouw uitgeverij in Schagen