Nu Covid-19 de wereld verovert en jou thuis laat zitten met je prachtige verhaal, unieke concept en een stapel boeken kun je er voor kiezen om bij de pakken neer te zitten. Maar met je hoofd onder de dekens sip prakkezeren hoe men het virus zo snel mogelijk onder controle krijgt gaat je niet helpen. Het is juist nu tijd om je voor te bereiden op de dag die komen gaat: de dag dat je weer voor een grote groep enthousiaste luisteraars mag staan.

Ben jij al voorbereid op die dag?

Ook bij Leessst stonden we even stil. Hoe nu verder? Er waren zoveel plannen, zoveel concepten die we wilden uitrollen en we zagen zoveel kansen. Maar sinds de intelligente lockdown haakten klanten (voorlopig) af, werden er geen lezingen meer gegeven dus de boekverkoop voor sommige auteurs stagneerde en ook wij hadden even de tijd nodig om te wennen aan het ‘nieuwe normaal’. Vooropgesteld: we zijn het eens met de maatregelen die getroffen zijn, gezondheid voor alles. Maar wat ons jaar had moeten worden, is het dat vooralsnog niet.
Misschien herken je dit wel.

Een boek uitgeven is ondernemend

Toch zijn er nog auteurs die hun boek schrijven en/of uitgeven. Ook bij Leessst verschijnen er binnenkort nieuwe titels. En we zijn zo trots op die mensen die juist nu laten zien dat ze wel hun boek kunnen verkopen, die gaan voor wat ze waard zijn. Het is oké als je dat even niet ziet zitten, dat begrijpen we ook, maar de geestdrift en het vermogen om nu te gaan ondernemen (je boek uitgeven en verkopen is behoorlijk ondernemend) zorgt voor een grote glimlach op ons gezicht.
Want dat heb je wel gemerkt: een boek schrijven en uitgeven is hard werken, maar het is gelukt. Je mag het presenteren! Je kunt gaan verkopen… Maar hoe doe je dit nu? Een van de manieren is om een lezing te geven over jouw expertise. Maar het werkt ook andersom: door je boek word je meer gevraagd voor het geven van lezingen. Hoe handig is het als Leessst niet alleen samen met jou werkt aan je boek, maar ook de boekingen voor jouw lezing organiseert?
Zowel een boek als het geven van lezingen verhoogt jouw expertstatus. Met een boek op je naam ben je een ‘bewezen expert’. Handig, want dan kun je meer geld vragen voor een lezing.

Leessst boekingen

Wat al gedeeltelijk in de steigers stond: Leessst boekingen, gaan we toch langzamerhand uitrollen. Juist in deze tijd. Omdat we voorbereid willen zijn op die dag dat het weer mag.
Goede gesprekken met Farid Heinsius (de presentatiemaker) en Sara Bruinsma (Sara Traint) en onze eigen expertise geven het vertrouwen dat wij met de auteurs die bij ons uitgeven een prachtig boekingsaanbod hebben.
Je kunt de lezers die op de pagina Leessst boekingen staan vragen een lezing te geven. Je krijgt gegarandeerd een bijzonder verhaal, een expert, een ervaren spreker, een leuke avond of dag en een belangrijke boodschap. De auteurs komen uit verschillende vakgebieden en blinken uit in hun eigen expertise. En misschien sta jij binnenkort ook te boek als ervaren spreker.

Professioneel presenteren

Wat we belangrijk vinden bij Leessst is dat we professionaliteit uitstralen. Dus ook als jij via Leessst een lezing geeft, vragen we om professionaliteit.
Wat heb je nodig om een goede presentatie of lezing te geven? Hieronder een aantal ingrediënten die wat ons betreft onmisbaar zijn.

  • Een goede voorbereiding
  • Ervaring of geen plankenkoorts
  • Een afwisselende visuele presentatie
  • Presentatieskills
  • Afwisseling in het prikkelen van het publiek
  • Een goed verhaal
  • Een boek

Farid, Sara of wij van Leessst kunnen je helpen als je denkt dat je jezelf nog op bepaalde vlakken kunt verbeteren. Vraag eens naar de mogelijkheden: susanna@leessst.com

Een voorbeeld van een spreker

LEESSST, jouw uitgeverij in Schagen