Start!

Claim onze tijd en ga naar huis met een cover voor jouw boek en start direct met je boekmarketing of voorverkoop

We hebben het in voorgaande blogs en in de nieuwsbrieven gehad over boekmarketing en over de vormgeving van je boek en daar willen we je graag nog iets meer over vertellen.

Hoe worden kijkers kopers?

Het is heel verstandig om boekmarketing heel vroeg in te zetten in het proces van uitgeven of zelfs al als je nog niet eens begonnen ben met schrijven. Mensen maken dan vast kennis met het idee dat er een boek van jouw hand komt.

Meestal gaat aan kopen een proces van het product leren kennen vooraf. Er moet een behoefte, noodzaak of urgentie gecreëerd worden, je werkt aan een imago, mensen hebben het over jou en je boek en/of je krijgt de gunfactor.

Een cover voor boekmarketing

Wat heel goed werkt is de cover van je boek in een vroeg stadium van het schrijf- en uitgeefproces laten zien; je kunt er iets over vertellen en mensen hebben gelijk een beeld. Je kunt zelfs al beginnen met de voorverkoop van je boek.

En met een cover is het echt begonnen… Je gaat je boek uitgeven, je hebt een achterflaptekst, een promotietekst, een korte tekst over jezelf en een (werk)titel. Je hebt een cover van je boek!

En dit hoeft niet persé de definitieve cover te zijn, als je nog iets wilt veranderen, kan dat altijd, want je boek is nog niet gedrukt.

Ja, ik wil een cover

Een goede cover is een essentieel onderdeel van je boek. Welke kleuren gebruik je? Welke afbeelding, foto of tekst staat er op de voorkant? Spreekt het beeld de titel tegen of versterken ze elkaar? Wat kun je toevoegen aan de cover om deze nog meer opvalwaarde te geven online en in de boekhandel? Welke verrassing heb jij in petto voor de koper van je boek? Er zijn zoveel zaken waar je op moet letten. Daarom hebben we iets bedacht:

Samen met Robin (vormgever en illustrator) en Susanna (schrijver en uitgever) ga je aan de slag met de cover van jouw boek. Denk hierbij aan het design, de achterflaptekst, een promotietekst, een brainstorm voor de titel en/of ondertitel en de biografie voor op je boek.

Dus claim onze tijd en ga naar huis met een cover voor jouw boek en start direct met de boekmarketing of voorverkoop.

Wil je hier meer over weten, of heel hard ja zeggen tegen het begin van jouw boekmarketing of voorverkoop, klik dan op deze link en start!

Ja, ik wil een cover

LEESSST, jouw uitgeverij in Schagen