Stap 2

Het proces van een boek schrijven en uitgeven

Schrijven is stappen zetten, soms vier vooruit, soms ook heel veel stappen terug. Schrijven is meters maken, vooral veel doen. Vallen en opstaan, doorgaan en de tijd nemen om te bezinnen. Vieren en vluchten, leren en doorzetten. Meerdere inkoppers die niet alleen voor het schrijfproces gelden, maar voor veel zaken. Kies je ervoor om het boek zelf te schrijven, met hulp en wil je hier een planning bij en gerichte stappen om de structuur en opbouw te bepalen, of vraag je een ghostwriter? Maak een afspraak met Leessst om te bepalen wat voor jouw boek het beste werkt. En dit geldt ook voor het uitgeefproces. Welke weg past bij jou en bij jouw boek?

Vragen in het proces van schrijven en uitgeven van een boek

Welke vragen kun je jezelf al stellen als je bent begonnen met schrijven? Hieronder vind je er al heel veel, maar misschien loop jij zelf met vragen waar ik heel makkelijk een antwoord op kan geven. Schroom niet en bel even of kom langs voor een vrijblijvend gesprek. Heb je bijvoorbeeld al aan onderstaande vragen gedacht:

 • Hoe ga je jouw boek financieren? Doe je dat zelf, middels crowdfunding, in de voorverkoop of is er een andere manier?
 • Wie gaat jouw boek controleren op inhoud en op stijl? Wie zet alle puntjes op de i en zorgt dat je tekst foutloos is geschreven.
 • Voor welke opmaak kies je en ga je bijvoorbeeld kleur gebruiken of grafieken toevoegen?
 • Waar laat jij je boek drukken en kun je dan de juiste bestanden aanleveren?
 • Waar vraag je een ISBN aan en de streepjescode voor op de achterkant van je boek?
 • Wie maakt jouw cover en wie schrijft jouw achterflaptekst?
 • Waar verkoop je jouw boek en aan wie? Wil je bij Bol of Managementboek verkopen en je boek in de bibliotheek uitlenen?
 • Welke marketingmiddelen gebruik je om je boek te promoten?
 • Wil je een spectaculaire boekpresentatie en signeren in de boekhandel?
 • Wie schrijft dan jouw persberichten en zorgt dat je gezien wordt?

Laat je goed adviseren. Met Leessst gaan we voor kwaliteit en we werken samen naar een kwaliteitsuitgave toe.

Elk boek is maatwerk en ik ga graag met jou in gesprek om te kijken welke stappen we kunnen nemen om tot dat boek te komen. Stuur een mail naar susanna@leessst.com voor meer informatie of bel naar 0616606181 voor een kop koffie of thee.

Je hebt je voorbereid naar het proces van schrijven en uitgeven van je boek. Natuurlijk zijn er nog talloze valkuilen in het schrijf- en uitgeefproces. Maar daar ga ik je bij helpen. Wil je hier meer over weten, houd dan de nieuwsbrieven van de komende weken in de gaten. Hierin onder andere:

 • Valkuilen in het schrijfproces
 • Valkuilen in het uitgeefproces

Wil je meer weten over waarom je een boek zou gaan schrijven? Ga naar Deel 1: Waarom?

Wil je meer weten over hoe je van een idee naar proces gaat? Ga naar Deel 2: Van idee naar proces

Wil je meer weten over hoe je je boek daadwerkelijk kunt schrijven en/of uitgeven? Ga vanaf volgende week naar Deel 4: Doen!

Maak gratis een afspraak voor meer info en een kop koffie of thee

LEESSST, jouw uitgeverij in Schagen